Ännu ett feberbarn=(

Inte nog med att William hade jätte svårt att sova i natt, så var Nova jätte ledsen och somnade inte förren kl var 23.30, vilket är en stor skillnad mot kl19. Jesper kunde inte ha valt en bättre natt att sova borta! I dag förstår jag varför Nova var så ledsen. Hon vaknade för ca 30 min sen. 39 graders feber. Tack o lov så blir varken William el Nova skrikiga när dom har feber, utan dom leker en stund på golvet, sen sover dom en stund som sen varvas med att leka igen och så håller dom på tills det är dags att sova för natten.
Konstigt nog ser båda rätt så pigga ut medans deras mamma sitter i pyjamas, flottigt hår och jag kan ana en liten svett lukt.... Sexy baby med andra ord!
När maken kommer hem från hockeyn så är det jag som ska duscha, sen ska jag lägga mig en stund och sova. Det är nämligen jag som tar natt skiften. Dels för att jag har svårt att sova på nätterna ändå och dels för att mitt tålamod´med våra sjuklingar är bättre. Jocke blir så grinig när han blir trött. Det ända jobbiga just nu är att jag inte fått sova på morgonen heller eftersom det är ju hockey..... Jaha, får glädja mig med att jag lagade dagens lunch redan i går kväll så den är bara att värma på.
Middagen är det Jocke som får ta, och han o Jeppe får ta disken. Mamma år trött!!!!!!!

Dagens frukost blev ett gals pepsi och två alvedon för min del, orkar inte ens äta....


emelie

Jaha...

Då var Wille sjuk igen. Fick jätte hög feber i går, verkade som smärta i halsen och/eller i öronen. Jocke tog honom till läkaren i dag, öroninflammation igen! Så nu ligger min bebis (han blir alltid mammas bebis när han är sjuk) o snarkar i soffan. Vaknar upp ibland med hosta o gråter för att det gör ont. Stackars liten=/

Nova mår bra i alla fall (peppar peppar) Hon busar o leker för fullt, fast just nu ligger hon för att sova middag en timme. Själv väntar jag på att Jocke ska komma hem, han är o tömmer sitt skåp på jobbet o lämnar nycklar osv. Jag vill hoppa in i duschen o känna mig lite mer som människa. Blev inte många timmars sömn för min del i natt. William sov inne hos mig så jag kunde ge honom alvedon o ta hand om honom när han vaknade, vilket han oxå gjorde ofta. Jocke kastade *ler* vi ut på soffan. Det är bra om en föräldre är relativt pigg dagen efter. I natt blir det pappa på soffan o mamma o Wille i stora sängen igen. Skulle inte vilja ha det på något annat sätt när William är sjuk.

Helgen flöt på bra, jag jobbade både fredag/lördag. Fredags efter jobbet (var hemma vid 19) så var det mys framför soffan o lägga sig tidigt som gällde. Lördagen var mina finaste här, Ann, Emma o Marina. Vi åt god mat, drack gott vin (utom Emma, bebisen i magen ville ha pepsi) o pratade massor. Läggdags vid 1. Igår åkte vi allihopa, Jocke, jag, Jeppe, Wille o Nova liten till Tuna Park. Jocke köpte ett par nya  jeans för sina presentkort, sen åt vi där. En familje utflykt helt enkelt.. Men sen vart William så dålig så det var snabbt hem som gällde.

I dag händer det inte mycket, ta hand om sjukligen, ta hand om Nova liten, laga mat  ligger på schemat.

Peace out=)

Emelie

Det var ett tag sen

jag skrev sist. I dag el i morgon , får se hur mycket vi hinner med får vi i familjen Karlsson en inneboende. Min lillebror flyttar hit från pappsen=) Nova och William har sen i går delat rum. Vi har kollat runt en längre tid efter en tre på nedreplan här i området utan att hitta något som passar, detta för att komma ner i månadskostnader nu när maken blivit varslad. Nu har det blivit bestämt att Jesper som dessutom kännt sig redo att lämna hemmets trygga vrå ska ta Novas rum. Det innebär att vi inte behöver flytta=) Är så glad över det.
Har även kollat upp vad jag o Jocke får tillbaka på skatten, *ler*, dessa pengar innebär att när min föräldrarledighet tar slut o min karens för att börja stämpla börjar så kommer jag att kunna betala mina räkningar och mat. Klumpen jag har haft i magen är inte så stor längre. Jag har ändå 60 dagars karens som väntar på mig och det är mycket när man har två barn, en man som blir tvungen att stämpla han oxå pga varsel. Sakta men säkert känns det som att saker börjar falla på plats, men det är en bit kvar.
Jag vill att både jag och Jocke ska lyckas få något heltids jobb som innbär mer pengar i månaden än a-kassan ger. Men man kan ju inte få allt på en gång!
Ska snart dammsuga i Jeppes nya rum, det är det ända som återstår innan han kan flytta in.

Nåja, nu fick ni en liten uppdatering...

Emelie

Oboy....

jösses vad många tankar som maler i huvudet. Vi har viktiga beslut  att ta nu när Jockes jobb snart är slut....... Samtidigt har jag hamnat i ett slags vakum där jag inte har ork el lust att ta beslut, faktiskt över allt i från middagen till vilka jobb jag ska söka. Jag vet att jag måste och att jag kommer att göra det men det tar all min energi. Att jag sen inte kan sova på nätterna gör saker i ting inte lättare. Suck, längtar tillbaka till tiden man var barn o det största beslutet man tog var vilka kläder man skulle ha på sig/ vilken fest man ville gå på osv...
Min tid tog slut alldelses för tidigt, flyttade hemifrån innan jag fyllt 17 o det beslutet skulle jag ha ändrat på om jag fick göra om allt...


Jaja, nu till något annat. Nova går numera när man håller henne i händerna. Hon tycker att det är så roligt.. Nu vill hon stå hela tiden och hon vill att man ska gå med henne. Mamma och pappa är ord som kommer hela tiden. Man märker från dag till dag att bebistiden börjar försvinna. Om två månader så blir hon 1 år. Min Nova liten börjar bli stor. Jag ska be annastilla.bloggspot.se 

om recept på helt underbara muffins med otroligt god glasyr som hon gjort till hennes och Jeppes firande i söndags. Såg ut som prinsessbakelser och jag vill ha prinsesstema på Novas kalas.
Idag blir hon 10 månader<3

Nehe, snart kommer min lilla trotsunge hem=) Han trotsar allt man säger, ifrågasätter allt och gör tvärtom det man ber om. Så roligt! Men det är väl nu han lär sig gränser, skillnader mellan rätt och fel osv. Och det är väl nu jag lär mig att ha mer tålamod och styrka att stå e

Min lilla tös<3

Nova har blivit så mammig... Jag får knappt lämna rummet utan att hon blir hysterisk, andra får inte röra henne o i bland inte ens titta på henne. Vissa dagar får inte ens Jocke ta i henne. Hon vill vara i min famn/knä/närvaro hela tiden. Det är så jobbigt för mig att veta att hon bara gråter om jag inte tar upp henne, men i bland kan jag ju inte. Hon måste lära sig att det går lika bra med pappa som mamma. Jag skulle inte orka bära runt på henne hela tiden, vilket gör att jag ofta går runt med dåligt samvete när jag hör henne gråta. Visserligen är jag medveten om att detta är en fas o att det går över tillslut, men det är en jobbig fas!

I dag ska vi till Tuna Park när Nova sovit middag klart. Jocke fick present kort på sin födelsedag så han ville köpa ett par nya jeans. Själv ska jag kolla på ett par nya leggings. Jag vill ha det på lördag, efter jobbet ska jag till Ann. Vi ska gå ut=) Har inte varit på krogen sen augusti förra året, så det  ska bli kul att gå ut o dansa....

Snart kommer William hem från dagis. Jocke är o hämtar honom nu. Vi ska om några dagar på vårat första utvecklingssamtal med honom=) Min bebis har blivit stor!

Nehe, om man skulle göra något annat nu än att sitta här...

Emelie

Ännu en dag...

Med förkyldning alltså. Febern är borta nu i alla fall, både för mig och Nova. Men vi båda hostar så att det känns som att lungorna ska sprängas, och detta sker ju helst på natten.

Vi har sagt till på dagis att William inte får sova middag längre, han får lägga sig och vila en stund, max 30 min och sen gå upp o leka. Annars vägrar han somna på kvällarna. I går var första dagen som han inte sov på dagis och på kvällen somnade han direkt när Jocke började läsa god natt sagan, annars håller vi på med att gå med honom till hans säng fram till 23 på kvällen. Och det är varken kul för honom el oss. I natt vaknade han vi 2 och ville lägga sig hos oss. Vilket han fick, är lite för svag för honom, borde lägga honom i sin säng, men det orkar jag aldrig (plus att det är väldigt mysigt att höra honom andas brevid mig) Vi somnade igen vid 4 för både han och jag hostade som tokar. Att Jocke inte vaknade är ett under. Så i morse vid 8 var han inte alls sugen på att gå upp=)

Glömde bort en sak som hände igår. Jocke skulle byta till pyjamas på Wille när jag hör William låta som om han kräks. Rusar till badrummet där Jocke såg förskräckt ut. Utbrister att Wille svalt en femtioöring. Vi kollade så att han inte kvävdes, vilket han inte gjorde, så nu är det bara o vänta på att den ska komma ut=)

Just nu sitter Nova bakom mig på golvet o är såååååå nöjd. Hon har fått en back med leksaker från Williams rum. Hans leksaker är tydligen roligare än hennes egna. (har naturligtvis kollat så att det inte är några smådelar som hon kan sätta i halsen)

Har nyss ätit polsk sallad till frukost=) Jag och Jocke (mest jag) gjorde för första gången salladen själv i går. Blev super god. Innehåller= potatis, ägg, palsternacka, rotselleri, purjolök (el blomma som wille kallar den) lök, morötter, ärtor, äpple,majonnäs, creme freish, senap, salt och peppar. Mumma!

I dag ska det bara vara en slappar dag. Längtar till fredag, blir bio med min söta ann o kanske marina....


I går spelade min lillebror teater på eskil, han har haft tre föreställningar denna vecka och jag har inte kunnat gå på en enda=/ Hade verkligen velat se honom. Alla som varit där säger att han var jätte bra och det tvivlar jag inte på. Så tråkigt att jag blev sjuk just nu.....


Ska kolla på Hem till gården nu.

Emelie

Fortfarande sjuk..

Har haft jätte hög feber i natt, svårt att sova o en härlig hosta, allt i ett.. Det har varit toppen*not*....
Novas feber har minskat lite precis som min. Men vi båda snorar, hostar o är super trötta.
Just nu är Jocke o spelar hockey, barnen leker tillsammans och jag sitter framför datan. När Jocke kommer hem ska han ta med sig William till sin mamma /barnens farmor. Han ska hjälpa till att sätta ihop nya möbler. Själv ska jag bädda ner mig o Nova o sova ett tag.

Denna vecka kommer att vara ganska så händelselös. Ska vila upp mig och bli frisk så jag orkar jobba på fredag o lördag. Efter jobbet på fredag hoppas jag att min lilla ann har tid över för besök=) På lördag ska Wille till sin mormor o Nova till sin moster/gudmor Johanna o Anderas/gudfar. Så jag och Jocke ska laga lite god mat på kvällen, titta på film och lägga oss o sova tidigt! Det är verkligen guld värt när man får barnvakt över natten o för båda barnen.
På söndag ska vi fira min kära man som blir 27 den 10/3. Börjar bli gammal baby;) Älskar dig.....

Inte lätt att skriva när man nyser var tredje minut.... Blir fel bokstäver o fel mängd...

Nej nu ska jag kolla till barnen.....

Emelie

RSS 2.0